Seit 1963...

KVKK AYDINLATMA METNİ

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) uyarınca, Şirketimiz tarafından, Veri Sorumlusu sıfatıyla aşağıda sayılan kişisel verileriniz, iş amaçlarıyla bağlı olarak, aşağıda açıklandığı çerçevede kullanılmak, kaydedilmek, saklanmak, güncellenmek, aktarılmak ve/veya sınıflandırılmak suretiyle işlenecektir.  Bu kapsamda Şirketimiz tarafından başta özel hayatın gizliliği olmak üzere, kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verilerin korunması amacıyla düzenlenen Kanun ve Yönetmelikler gereğince Şirketimiz, kişisel verilerinizin hukuka aykırı olarak işlenmesini önleme, hukuka aykırı olarak erişilmesini önleme ve muhafazasını sağlama amacıyla, uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik tüm teknik ve idari tedbirleri almaktadır.

 

Aşağıda belirttiğimiz ve tarafımıza sağladığınız kişisel verilerinizin her koşulda; duruma göre aşağıda belirtilen şekillerde elde ettiğimiz kişisel verilerinizin hukuki ilişkilerimiz kapsamında,

Ticari ilişkilerimiz kapsamında veya sizlerle olan iş ilişkimiz dahilinde, İşlenmelerini gerektiren amaç çerçevesinde ve bu amaç ile bağlantılı, sınırlı ve ölçülü şekilde, Tarafımıza bildirdiğiniz veya bildirildiği şekliyle kişisel verilerin doğruluğunu koruyarak kaydedileceğini, depolanacağını, muhafaza edileceğini, yeniden düzenleneceğini, kanunen bu kişisel verileri talep etmeye yetkili olan kurumlar ile paylaşılacağını ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ nun (Bundan sonra “KVKK” olarak anılacaktır) öngördüğü şartlarda, yurtiçi veya yurtdışı üçüncü kişilere aktarılacağını, devredileceğini, sınıflandırılabileceğini ve KVKK’ da sayılan sair şekillerde işlenebileceğini bildiririz.

 

Bu metnin hedef kitlesi Şirketimiz ile ticari ilişi içerisinde yer alan gerçek kişi işveren müşterilerimiz, bu kişilerin çalışanları ile tüzel kişi işveren müşterilerimizin gerçek kişi olan temsilci/çalışanları, gerçek kişi tedarikçi – iş ortağı – dış hizmet sağlayıcı ve tüzel kişi tedarikçi-iş ortağı- dış hizmet sağlayıcının gerçek kişi temsilcisidir. Veri sorumlusu sıfatıyla işlenen kişisel verilere, burada belirtilenlerle sınırlı sayıda olmamak üzere aşağıda yer verilmektedir;

 

Kimlik verisi; Adı, soyadı

İletişim verisi; Telefonu, e-postası, işyeri adresi

Finansal veri; Banka hesap bilgileri, kredi kartı bilgileri, Vergi Dairesi, Vergi Numarası

Çalışma verisi; Çalıştığı şirket, departmanı, çalışma şekli, mesleği, unvanı, imza sirküleri, SGK giriş bildirgesi,

 

Kişisel verilerin işlenme şekli ve hukuki sebepleri

 

Şirket olarak hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek, şirketinizle ve/veya sizinle aramızdaki ticari ilişki kapsamında sözleşmenin ifası ve Şirket’in meşru menfaati gereği, yasadan kaynaklanan nedenlerle, sizden ve/veya şirketinizi temsilen diğer temsilcilerden/çalışanlardan talep ettiğimiz kişisel verilerinizi, sizin tarafınızdan ve/veya şirketinizin diğer temsilcilerinin/çalışanları tarafından bize fiziksel veya elektronik ortamda iletilmesi yoluyla veya kameralar aracılığıyla fiziksel veya elektronik olarak topluyoruz.

 

Kişisel verilerin işlenme amacı

 

Şirketimiz tarafından kişisel verileriniz aşağıda belirtilen amaç ve hukuki sebepler gibi ancak bunlarla sınırlı olmayan amaç ve sebeplerle işlenebilir. Kişisel verileriniz, faaliyet alanımız ve meşru menfaatlerimizi korumak amacıyla bağlı olduğumuz yasal mevzuatlarda belirtildiği süre kadar muhafaza edilecektir.

 

  • Ticari ilişki kapsamında teklif oluşturulması,
  • Ticari ilişki kapsamında sözleşme hazırlanması,
  • Ticari ilişki bağlamında iletişimin sağlanması,
  • Mali yükümlülük kapsamında fatura kesilmesi,
  • Mali İşler kayıtlarının tutulması,
  • Ödeme süreçlerinin yönetilmesi,
  • Mal teslimi, nakliye gibi konulara iletişimin sağlanması,
  • Malın veya hizmetin ifa edileceği adresin belirlenmesi,
  • Bütçe yönetimi ve raporlama yapılması
  • Tedarikçi, iş ortakları, dış hizmet sağlayıcıları ve müşteriler arasında iletişim sağlanması,
  • Tedarikçi çalışanlarından destek alınması,
  • Hizmet/sözleşme ifasına ilişkin kalite kontrolü ve değerlendirmesi,

 

Kişisel Verilerinizin Yurt İçindeki ve Yurt Dışındaki Üçüncü Kişilerle Paylaşılması

 

Güvenliğiniz ve Şirketimizin yasalar karşısındaki yükümlülüklerini ifa etmesi amacıyla kişisel verileriniz, İş Kanunu, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun, Türk Ticaret Kanunu, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, Kimlik Bildirme Kanunu ve fakat bununla sınırlı olmamak üzere sair mevzuat hükümleri izin verdiği ve gerektirdiği ölçüde ilgili kurum veya kuruluşlar; Kişisel Verileri Koruma Kurumu, Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu (İş-Kur), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu gibi kamu tüzel kişileri ile paylaşılabilir. Örneğin; fatura işlemleri nedeni ile  kişisel veriler Vergi Dairesi ile paylaşılmaktadır.

 

Ayrıca kişisel verilerinizi:

 

  • Ürünlerin ya da ticari ilişki kapsamında teslim edilmesi gereken eşya, belge vb şeylerin teslimi için nakliye firmaları, kargo firmaları, kurye gibi kişi ve kurumlara kişisel verilerinizi paylaşabiliriz.
  • Bankalar ile,
  • Bütçe yönetimi, cari kart açılışı, faturalama gibi muhasebe ve finansa ilişkin işlemlerin denetlenmesi ve raporlanması amacı ile bu amaca ulaşmak için gerekli olan kişisel verilerinizi, bağlı olduğumuz firmalara ve denetim firmalarına aktarabiliriz.
  • Muhasebeye ilişkin ve finansal işlemlerin yönetimi için kullanılan ilgili programa gerekli olduğu takdirde işleme amacına uygun kişisel verilerinizi işleyebiliriz. Bu verileriniz ise söz konusu uygulamanın kendi veri kayıt ortamına kaydedilebilmektedir.
  • Kişisel verilerinizi içeren kayıtların saklama süresi boyunca tutulabilmesini sağlamak amacıyla ilgili kayıtları bu hizmeti veren üçüncü kişi arşiv firmalarına gönderilebiliriz.
  • Ayrıca savunma hakkımızı kullanabilmemiz için avukatlarımıza ve hukuka ve usule uygun olması koşuluyla mahkeme kararı veya delil talebi gibi hukuki talepleri yerine getirme yükümlülüğümüz çerçevesinde ilgili kurumlarla paylaşabiliriz.

 

KVKK’nın 11. maddesi gereği haklarınız; Şirketimize başvurarak, kişisel verilerinizin:

 

  • İşlenip işlenmediğini öğrenme,
  • İşlenmişse bilgi talep etme,
  • İşlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde / yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,
  • Eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,
  • KVKK’nın 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini / yok edilmesini isteme,
  • Aktarılan 3. kişilere yukarıda sayılan (5) ve (6) bentler uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,
  • Münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

 

KVK Kanunu’nun 13. maddesinin 1. fıkrası gereğince, yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak ile ilgili talebinizi, yazılı olarak veya Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun belirlediği diğer yöntemlerle Şirketimize iletebilirsiniz. Başvurunuzda yer alan talepleriniz, talebin niteliğine göre en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır. Ancak, işlemin Şirket için ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’de belirlenen tarifedeki ücret alınabilir.

 

Şirketimiz tarafından başvurunun size ait olup olmadığının belirlenmesi ve böylece haklarınızı koruyabilmek amacıyla ek doğrulamalar (kayıtlı telefonunuza mesaj gönderilmesi, aranmanız gibi) istenebilir.

 

Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için kimliğinizi tespit edici gerekli bilgiler ile talep dilekçenizi Üçevler Mahallesi, Bursa Küçük Sanayi Sitesi No:32, 16120 Nilüfer, Bursa merkez ofisimize bizzat elden teslim edebilir, noter kanalıyla veya Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen diğer yöntemler ile gönderebilir veya alis@alismakina.com.tr kurumsal mail adresine iletebilirsiniz.

ÇEREZ POLİTİKASI

İşbu Gizlilik Politikası’nın amacı, Aliş Makina (“Şirket”) tarafından işletilen https://www.alismakina.com.tr/ internet sitesinin (“Site”) işletilmesi sırasında Site kullanıcıları/ziyaretçileri (“Veri Sahibi”) tarafından Şirket ile paylaşılan veya Şirket’in, Veri Sahibi’nin Site’yi kullanımı sırasında paylaştığı kişisel verilerin işlenerek muhafaza edilmesini işbu Gizlilik Politikası kapsamında yürütmektedir.

Bu kapsamda, Şirket, web sitesinde yer alan sayfaları, görselleri ve bağlantıları tek taraflı ve önceden haber vermeden değiştirme, düzeltme ve/veya sona erdirme hakkına sahiptir.

Ayrıca, belirtmek gerekir ki tarayıcı ayarları yoluyla çerez kullanımını her zaman düzenleyebilirsiniz.

İşlenebilecek Kişisel Veriler

Şirketimiz ile ilişkili tüm şahıslara ait kişisel veri niteliği addedilen ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) uyarınca da “kişisel veri” kabul edilen tüm veriler KVKK’ya uygun olarak işenerek muhafaza edilmektedir.

Veri Güvenliği

Web sitemiz ile ilgili veri sorumlusunun kimliği, kişisel veri işleme amaçlarımız, toplama yöntemlerimiz, kimlere aktarıldığı gibi bilgiler Aydınlatma Metnimizde yer almaktadır. Çerez Politikamıza ve şirketimizin Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikasına sitemizden ulaşabilirsiniz. Şirketimiz KVKK kapsamında veri güvenliğine ilişkin belirlenmiş uygun teknik ve idari tedbirleri almaktadır. Kişisel verilerin korunması ile ilgili metinlerimizde değişikliklerin yaşanması halinde işbu metinler web sitemizde en güncel haliyle yeniden ilan edilecektir.

Web sitemizde yer alan ürün, hizmet veya malzeme bilgileri gibi bizlere ve/veya grup şirketlerimize ait görsellerin yasal telif hakları şirketimize ait olup bunların şirketimizin izni olmadan çoğaltılması, kopyalanması, değiştirilmesi veya herhangi bir ticari başka amaçla kullanılması yasaktır. Web sitemizin kullanılması esnasında sistemsel veya cihaz performansınıza ilişkin hata ve arızalar, kesintiler, bilgisayar virüsü veya sunucu hatası gibi doğrudan veya dolaylı ortaya çıkabilecek hiçbir zarar veya masraftan dolayı şirketimiz sorumlu tutulamaz.

Çerez Politikaları

Aliş Makina (“Aliş Makina”) olarak günümüzün bilgi teknolojileri ve internet kullanımına uygun, güncel teknoloji, deklarasyonlar ve kanunlara bağlı kalarak web sitemizin güncelliğini ve güvenliğini sağlamaktayız.

İşbu gizlilik, çerez kullanımı ve kişisel verilerin korunması (“politika”) hususunda kullanıcılarımızı haberdar etme ve açıklama yapma yönerge ve bilgileri aşağıda bulunmaktadır.

Çerez (cookie) Nedir?

Çerezler web sitemizin kullanımı için web site sunucusundan bilgisayarınıza veya mobil aygıtlarınıza bırakılan içeriğinde kullanıcıların bilgilerini (en çok gezilen kısımlar, dil seçeneği vb.) barındıran metin tabanlı dosyalardır.

Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • Ziyaretçilerimize sunulan hizmetleri geliştirmek yolunda web sitemizin işlevselliğini ve performansını arttırmamıza yardımcı olmak,
  • Web sitemizi iyileştirmek ve web sitemiz üzerinden yeni özellikler sunmak ve sunulan özellikleri sizlerin tercihlerine göre kişiselleştirmek;
  • Ziyaretçilerimizin, şirketimizin ve web sitemizin hukuki ve ticari güvenliğinin teminini sağlamak.

Web tarayıcılar (Google Chrome, Opera, Firefox gibi) çerezleri kendi bünyelerinde barındırmaktadır. İstediğiniz durumlarda çerezlerin kullanımını kapatmanız mümkün olup,  Tarayıcılar için çerez yönetimi için aşağıdaki dokümanlardan yararlanabilirsiniz

  • Google Chrome: http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647
  • Internet Explorer: https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorerdelete-manage-cookies
  • MozillaFirefox: http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies
  • Opera: http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/
  • Safari: https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

Çerezler hakkında daha detaylı bilgi için www.aboutcookies.org ve www.allaboutcookies.org adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Çerez Türleri:

Geçici çerezler: Kullanıcıların web sitelerini ziyareti esnasında anlık kullanılan çerezlerdir. Tarayıcı kapatıldıktan sonra otomatik olarak bilgisayarınızdan ya da mobil cihazlarınızdan silinirler. Bu tür çerezler ile amaçlanan ziyaretiniz süresince web sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasını temin etmektir.

Kalıcı çerezler: Web sitesinde dönüş yapan kullanıcıların bilgilerinin tutulduğu, tercihlerinin hatırlatıldığı çerezlerdir. Kalıcı çerezler ile amaçlanan web sitesinin işlevselliğini artırmak, ziyaretçilere daha hızlı ve iyi bir hizmet sunmaktır. Örneğin kullanıcı girişi yapılmış bir sistemde tarayıcınızı kapatıp tekrar açtığınızda kullanıcı girişi istemeden işlemlerinize devam etmenizi sağlayabilirler. Bu çerezler süreleri bitimine kadar bilgisayar ya da mobil cihazınızda bulunur ve süre bitimlerinde silinirler.

Performans ve analiz çerezleri: Kullanıcıların web sitesinde ortalama kalınan süre, ziyaret edilen sayfalar gibi verilerin işlenmesi için kullanılan çerezlerdir.

İşlevsellik çerezleri: Web sitelerinin dil, ara yüz vb. kullanıcıların kullanım alışkanlıkları ve özelleştirmelerinin tutulduğu çerezlerdir.

Web sitemizin kullandığı çerezler aşağıda listelenmiştir.

_ga, _gat, _gid: Google Analytics için kullanılan çerezlerdir. Rastgele üretilmiş kullanıcı ID’si (benzersiz kullanıcıları anlamak için), ziyaret amacını değerlendirmek, web sitesi için gerekli raporları derleyerek kullanıcı etkileşimini raporlamak için kullanılır.

Yukarıda belirtilenler haricinde tarafımızca herhangi başka bir çerez kullanılmamakta olup, hiç bir kişisel veriniz herhangi bir 3. tarafa aktarılmamaktadır.

Bilgisayar veya mobil cihazınızda Google Analytics izinlerini iptal etmek istemeniz durumunda https://tools.google.com/dlpage/gaoptout adresini ziyaret edebilirsiniz.

Çerez politikamız hakkında detaylı bilgi için Üçevler Mahallesi, Bursa Küçük Sanayi Sitesi No:32, 16120 Nilüfer, Bursa posta adresimizden veya alis@alismakina.com.tr e-posta adresimizden bize ulaşabilirsiniz.

Yukarıdaki politika hükümleri Aliş Makina tarafından değiştirilebilir. Güncel politika web sitemizde yayınlandığı tarihten itibaren yürürlük kazanır.